Zuid-Afrika; de wereld in een land

Dat is Zuid-Afrika in een notendop. Onze Zuid-Afrika specialisten nemen u graag mee in de beleving van dit fascinerende land. Deze wonderbaarlijke bestemming biedt een overvloed aan betoverende landschappen die Zuid-Afrika tot een onvergetelijke vakantiebestemming maken. Maar niet alleen de landschappen maken Zuid-Afrika zo speciaal, de kleurrijke multiculturele samenleving heeft ervoor gezorgd dat het land door de jaren heen bekend is geworden als de ‘Rainbow Nation’. Deze fantastische combinatie van natuur en cultuur maken een bezoek aan dit prachtige land tot een fascinerende beleving. Of u nu op zoek wilt gaan naar de ‘Big 5’, wilt genieten van zon, strand, mooie landschappen en de Zuid-Afrikaanse keuken of kennis wilt maken met de vriendelijke en gastvrije lokale bevolking en de historie……..Zuid-Afrika heeft het allemaal! Zuid-Afrika heeft 9 provincies die ieder iets bijzonders en unieks te bieden hebben. Hieronder vindt u een kort overzicht van de hoogtepunten van iedere provincie. De provincies in Zuid-Afrika zijn Westkaap, Free State, Noord-West Provincie, Oostkaap, KwaZulu-Natal, Noordkaap, Mpumalanga, Gauteng en Limpopo.

Ligging en landschap

Op de uiterste zuidpunt van het Afrikaanse continent ligt de republiek Zuid-Afrika, wat ongeveer even groot is als Duitsland, Spanje, Frankrijk, België en Nederland samen. Zuid-Afrika grenst in het oosten aan de Indische Oceaan en in het westen aan de Atlantische Oceaan. Buurlanden zijn: Namibië, Botswana, Zimbabwe, Mozambique en Swaziland. Opvallend is dat de onafhankelijke staat Lesotho in zijn geheel wordt omsloten door Zuid-Afrika. Het landschap is heel gevarieerd met in het centrale deel licht golvende hoogvlakten, die in het noorden geleidelijk afdalen naar de Kalaharibekken, waar de gelijknamige woestijn begint. In het oosten, zuiden en westen grenst dit centrale hoogland aan hoge bergketens. In het zuidwesten gaat het hoogland over in de rotsige halfwoestijn De Karoo. Daarnaast bestaat het landschap voor een groot deel uit graslanden, savannen, steppen en woestijnen. De fantastische kust heeft prachtige baaien en kilometers lange stranden.

Flora en Fauna

Zuid-Afrika heeft een zeer grote rijkdom aan flora en fauna. Men vindt hier meer dan 20.000 soorten planten en met name de Westkaap is bekend om zijn unieke flora. De rijke fauna bestaat uit 230 soorten land en 43 soorten zeezoogdieren. In het meest bekende park; het Kruger National Park komen de “Big 5” (olifant, neushoorn, leeuw, luipaard, buffel) voor. Het Kruger National Park is tevens het wereld beroemdste wildpark dat er is. Maar ook in het vrij onontdekte en vierde grootste safaripark van Zuid-Afrika, het Madikwe Game Reserve, zijn deze prachtige dieren te zien.

Klimaat en reistijd

Zuid-Afrika heeft een prettig klimaat, zodat alle maanden van het jaar aantrekkelijk zijn om te reizen. De jaargetijden zijn precies tegenovergesteld aan die van het noordelijk halfrond. Het land is grofweg in 2 weerzones te verdelen. Het Kaapse schiereiland en de kuststrook tot en met Port Elizabeth. De zomers (september-juli) zijn droog en zonnig en in de winter (juli-augustus) is er een redelijke kans op neerslag. In het hoger gelegen binnenland valt de regen in de zomer (september-juli), dit bij hoge temperaturen en meestal aan het einde van de middag. De winters (juli-augustus) zijn droog. Overdag is het lekker zonnig en warm en de avonden zijn koud en helder (neem dus ook warme kleding mee!)

Bevolking en religie

Zuid-Afrika is een multicultureel land en wordt ook wel de “regenboognatie” genoemd, dit vanwege de vele verschillende bevolkingsgroepen. Zuid-Afrika heeft ongeveer 48 miljoen inwoners, die algemeen gesproken bestaan uit: de zwarten, dit is verreweg de grootste groep bewoners, ongeveer 78% van de totale bevolking. De blanken; dit zijn de afstammelingen van Europese kolonisten, de kleurlingen; een mengeling van verschillende bevolkingsgroepen en de Aziaten; nazaten van contractarbeiders die in de 19e eeuw uit Brits-Indie naar Zuid-Afrika kwamen. In Zuid-Afrika kent men 3 gereformeerde kerkgenootschappen, de Nederduits Gereformeerde Kerk is hiervan de belangrijkste. Daarnaast hebben de Anglicaanse en Rooms-katholieke kerkgenootschappen veel aanhangers. De Afrikanen zijn voor het merendeel protestant.

Taal

Het Zuid-Afrikaans heeft zich ontwikkeld vanuit het Nederlands en is halverwege de 17e eeuw ontstaan met de komst van Hollandse kolonisten, daarom kunnen wij de Zuid-Afrikanen ook redelijk goed verstaan. Er zijn 11 officiële talen (Zulu, Xhosa, Afrikaans, Pedi, Engels, Tswana, Zuid-Sotho, Tsonga, Swazi, Venda of Ndebel), maar met Engels kunt u prima terecht en deze taal zult u het vaakst horen in officiële en commerciële gelegenheden.

Contact

Bestoftravel.nl
Meijerijstraat 1
5461 HK Veghel
tel: 085-2018466

Blijf op de hoogte

Meld je aan op onze gratis nieuwsbrief

Aanmelden voor nieuwsbrief

Copyright © 2005-2015 Best of Travel - Powered by System4