23 dagen “Best of Zuid-Afrika”

Vertrek vanuit Johannesburg of Kaapstad http://www.bestoftravel.nl/zuidafrika/wp-content/uploads/2010/06/img-411.jpg Highlights: * Panorama Route * Kruger National Park * St Lucia Wetland Park * Durban * Royal Natal National Park * Drakensberg * Lesotho * Cintsa * Addo Elephant National Park * Tsitsikamma National Park * Knysna * Oudtshoorn * Cango Grotten * Stellenbosch Wijn Route * Kaapstad - -

Tijdens deze 23-daagse groepsrondreis ontdekt u alle hoogtepunten van Zuid-Afrika.
Uw reis start in Johannesburg of Kaapstad en eindigt tevens in een van deze bruisende steden.
Tijdens deze complete rondreis heeft u de mogelijkheid te verblijven in tenten of hotels/lodges. Daarnaast wordt deze reis uitgevoerd per adventure truck in een internationaal gezelschap.
Onder begeleiding van een zeer ervaren gids kunt u volop genieten van al het moois dat Zuid-Afrika te bieden heeft.

Vertrekdata: 3 januari * 6 januari * 13 januari * 17 januari * 20 januari * 27 januari * 31 januari * 3 februari * 10 februari * 14 februari * 17 februari * 28 februari * 2 maart * 9 maart * 13 maart * 23 maart * 27 maart * 30 maart * 6 april * 10 april * 13 april * 20 april * 24 april * 4 mei * 8 mei * 11 mei * 18 mei * 22 mei * 25 mei * 1 juni * 5 juni * 8 juni * 15 juni * 19 juni * 22 juni * 3 juli * 6 juli * 13 juli * 17 juli * 20 juli * 27 juli * 31 juli * 3 augustus * 14 augustus * 17 augustus * 24 augustus * 28 augustus * 7 september * 11 september * 14 september * 25 september

 • Reisduur:

  23

 • Vervoer:

  Per adventure truck

 • Overnachten:

  Tenten of tegen meerprijs hotels/lodges

 • Inclusief:

  * Intercontinentale vlucht vanaf Amsterdam * 19 x Ontbijt, 16 x Lunch, 17 x Diner * Activity Package * Verblijf in tenten of tegen meerprijs hotels/lodges * Vervoer per Adventure Truck

 • Exclusief:

  * Reis- en of annuleringsverzekering * Optionele excursies * Green Seat á € 18,- * Bemiddelingskosten à € 27,50 per boeking * Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking

v.a. € 2.365,- p.p. (bij 2 pers.)

Dag 1/2 Amsterdam – Johannesburg

Uw Zuid-Afrika avontuur start vandaag vanaf de luchthaven in Amsterdam. U komt de volgende dag aan in Zuid-Afrika waar u een nacht verblijft alvorens de avontuurlijke rondreis van start gaat. Het is ook mogelijk rechtstreeks te vliegen. U komt dan dezelfde dag aan en verblijft ook dan nog een nacht in Kaapstad. Uw rondreis wordt hiermee een dag verkort.

Dag 3 Johannesburg – Panoramaroute

Na het verlaten van Johannesburg reist u door naar het Greater Kruger National Park. Bij aankomst in de accommodatie zal een briefing plaatsvinden over wat u allemaal te wachten staat. Nu is de avontuurlijke rondreis pas echt begonnen!

Dag 4/5 Kruger National Park

Vandaag gaat u de Panoramaroute rijden, een van Zuid Afrika’s meest schilderachtige routes, waarbij u een bezoekje brengt aan de Blyde River Canyon, God’s Window en Bourke’s Luck Potholes. In de avond kunt u een optionele game drive maken.

 

De volgende ochtend gaat u voor het eerst tijdens deze reis een safari maken! De safari vindt plaats in het Kruger Park per open 4×4 truck.

Dag 6 Swaziland Mlilwane Wilde Dieren Reservaat

Na het betreden van het koninkrijk van Swaziland brengt u de komende nacht in Milwane Natuur Reservaat door. Hier kunt u genieten van de schoonheid van de natuur en de dieren van Swaziland! Gelukkig zitten hier geen gevaarlijke predators. U kunt ook een kijkje gaan nemen bij een traditionele dansgroep van Swaziland wat zeer indrukwekkend is. U kunt er voor kiezen om een wandeling te maken en prachtige vogels te spotten. Ook kunt u kiezen om een safari te maken en genieten van een uitzicht op de prachtige wilde dieren.

Dag 7 Zuid-Afrika – Isimangaliso (Greater St. Lucia) Wetland Park

U verlaat Swaziland en keert terug naar Zuid-Afrika, waar u naar beneden gaat richting de warme kust van de Indische Oceaan. Neem in de avond deel aan een Zulu culturele avond. U zult genieten van het lokale bier, gemaakt van de lokale llala Palm. U zult tevens de basis leren van de Zulu taal, zoals het begroeten en tellen en u leert meer over de familie tradities.

Dag 8 Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve

Deze ochtend rijdt u naar Hluhluwe-Imfolozi Safari reservaat voor een begeleide safaririt. In de middag keert u terug naar het iSimangaliso Wetland Park waar u een cruise gaat maken op de lagune tijdens zonsondergang. Geniet van verschillende vogels en de nijlpaarden.

Dag 9 Durban

Durban, de belangrijkste havenstad van Zuid-Afrika, is het kloppende hart van de provincie Kwazulu Natal en wordt ook wel ‘Miami Beach’ genoemd. Toeristisch gezien is Durban interessant vanwege de prachtige gouden zandstranden, het gezellige uitgaansleven en de metershoge golven. Durban kent een mengeling aan culturen. De meeste invloeden komen vanuit de Indische bevolking. Het centrum beschikt over verschillende historische gebouwen.

 

In de avond kunt u genieten van de authentieke Indische keuken, omdat Durban de thuisbasis is van de grootste populatie aan mensen met een Indische afkomst met uitzondering van India zelf.

 

Dag 10/11 Drakensbergen

U laat de prachtige stranden van KwaZulu-Natal achter u en reist landinwaarts naar het Royal Natal National Park, deel van het massieve Drakensbergen escarpe. De Drakensbergen is Zuid-Afrika’s hoogste bergketen met pieken van over de 3000 meter! Hiking is de meest populaire optionele excursie die u kunt kiezen.

Dag 12/13 Lesotho – Malealea

Het is een indrukwekkende tocht richting Lesotho, uw volgende bestemming. Lesotho is een staat wat helemaal omringd word door Zuid-Afrika, tevens de enige onafhankelijke staat in de wereld dat volledig boven 1000 meter ligt. Het is een prachtige rit omhoog naar de grens van Lesotho, waar we onderweg een lokaal dorpje en de school bezoeken. Verder kunt u kiezen uit 2 optionele excursies zoals een paardrijsafari of om een

Dag 14 Cintsa

Vandaag vertrekt u richting Cintsa waar u meerdere optionele activiteiten kunt ondernemen. U heeft de komende dag ter vrije besteding, tevens kunt u deze dag gebruiken om heerlijk bij te komen.

Dag 15/16 Addo Elephant National Park

Addo is de thuisbasis van één van de dichtste concentraties aan Afrikaanse Olifanten op het continent, daarnaast zijn er ook Cape Buffels, Leeuwen, Zwarte Neushoorns en ontelbaar veel antilopen. Verder kunt u ook nog walvissen en haaien spotten in het water. In 1931 werd dit park uitgeroepen als National Park en werd één van de grootste successen van Zuid-Afrika. Deze plek zal u zeker fascineren.

Dag 17/18 Tsitsikamma National Park

Vandaag komt u in de middag aan in Tsitsikamma. De naam betekent ‘plaats van overvloedig water’ en de inheemse bossen en grillige kustlijn zullen u niet teleurstellen. Het gebied is bekend om zijn meerdaagse Otter Trail wandeling en de eerste paar uur van deze wandeling zijn inbegrepen in uw reis.

De volgende dag verkent u het kleine dorpje van Storms River. Spring van de hoogste brug ter wereld, de Bloukransbrug of ontdek het regenwoud Tsitsikamma van bovenaf door deel te nemen aan één van de Treetop Canopy tours.

Dag 19 Plettenberg Bay

De volgende morgen rijden we naar Plettenberg Bay. Vanuit hier kunt u optionele excursies boeken in Knysna. Wandel langs de kunstwinkels of drink wat aan de waterkant, of misschien een mogelijke avontuurlijke riviercruise op de Keurbooms rivier. Deze optionele excursies maken de avontuurlijke rondreis helemaal compleet.

Dag 20 Oudtshoorn

Vandaag reist u door de Outenique gebergte naar Oudtshoorn waar u een bezoekje brengt aan de wereldberoemde Cango Grotten. Dit is één van de mooiste plekken van de Tuinroute! De grotten hebben spectaculaire hallen en grote kalksteenformaties en een lokale gids vertelt u alles over het grottensysteem met een lengte van 4 km.

Dag 21 Stellenbosch Wijnroute

U neemt een schilderachtige rit langs de Tuinroute naar Stellenbosch, dat in het hart van het Westkaap wijngebied ligt. Ervaar de Route 62 en breng een bezoek aan Ronnie’s Sex Shop, een lokale pub. Later op de dag kunt u er voor kiezen om een excursie te maken naar Kraal Gallery, een familiebedrijf in de weverij. Neem deel aan de 2 tot 3 uur durende “Weaverbird cursus “. Omdat dit uw laatste nacht is van deze reis, gaat u naar een lokaal restaurant voor de lokale wijn en een overheerlijk diner met de gehele groep. Er zijn vele eetmogelijkheden aangezien Stellenbosch een grote selectie aan uitstekende restaurants heeft.

Dag 22 Kaapstad

Na een rustig ontbijt, gaat u naar Stellenbosch, de kern van de wijnregio van de West-Kaap. Verken deze historische stad te voet alvorens u uw weg naar Kaapstad vervolgd. U verblijft nog een nacht hier om bij te komen van de reis en u voor te bereiden op uw terugvlucht. Kaapstad is een van de aantrekkelijkste steden van de wereld. Dit komt uiteraard door de uitzonderlijk mooie ligging en het altijd fijne klimaat. Het is mogelijk om uw verblijf in Kaapstad te verlengen zodat u voldoende tijd heeft om deze bruisende stad en omgeving te ontdekken.

Dag 23 Kaapstad – Amsterdam

Uw laatste dag van de rondreis is aangebroken. Nadat u uw bagage gepakt heeft vliegt u met een koffer vol herinneringen naar huis. U arriveert de volgende dag.

suitcase image

Vrijblijvend reisvoorstel aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag geheel vrijblijvend uw eigen reisvoorstel/offerte aan bij bestoftravel.nl
 • Uw wensen zijn het uitgangspunt bij het samenstellen van het reisvoorstel. Beschrijft u daarom uw reiswensen zo volledig mogelijk.

Live helpMessenger

Vragen? of hulp nodig?
onze travel specialisten
helpen u graag!

Wij zijn: Live Help

Contact

Bestoftravel.nl
Meijerijstraat 1
5461 HK Veghel
tel: 085-2018466

Blijf op de hoogte

Meld je aan op onze gratis nieuwsbrief

Aanmelden voor nieuwsbrief

Copyright © 2005-2015 Best of Travel - Powered by System4