sublogo.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Google Plus
  • Home > Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig?

Nee, een geldig Nederlands rijbewijs is voldoende. U bent vrij in de keuze om een internationaal rijbewijs via de ANWB aan te schaffen zodat de lokale politie uw rijbewijs beter kan lezen. Dit is niet verplicht.

Heeft mijn kind een eigen paspoort nodig?

In principe hoef je voor kinderen geen aparte reisdocumenten aan te schaffen, als ze in het paspoort van een der ouders vermeld staan. Je kunt daarvoor de richtlijnen van de Nederlandse overheid volgen, waarbij kinderen tot een leeftijd van 16 jaar geen eigen paspoort nodig hebben. Bij de vermelding in het ouderlijke paspoort dient wel tevens een pasfoto van het kind aanwezig te zijn.

Heb ik een paspoort en een visum nodig om naar Zuid-Afrika te reizen?

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minimaal 30 dagen geldig is na terugkomst in Nederland.

Bij een verblijf korter dan 3 maanden in Zuid-Afrika is een visum niet vereist. U krijgt een stempel bij binnenkomst dat 90 dagen geldig blijft, mits u een retourticket kunt tonen.
Indien u tijdens uw reis ook een bezoek brengt aan Swaziland dan is voor Swaziland wel een visum nodig. Deze wordt gratis bij aankomst in Swaziland verstrekt. Ook gelden er andere eisen aan de geldigheid van uw paspoort. Uw paspoort dient minimaal nog 3 maanden geldig te zijn bij aankomst in Swaziland.
Indien u tijdens uw reis ook een bezoek brengt aan Lesotho dan dient uw paspoort nog 6 maanden geldig te zijn na de datum van thuiskomst.

Wanneer is het hoogseizoen in Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika kan in principe het hele jaar door bezocht worden, zelfs in de winter. De beste reisperiode zijn over het algemeen april, mei, september, oktober, november. In juli en augustus is het in Zuid-Afrika winter, de gemiddelde temperatuur ligt dan tussen de 20 en 25 graden in het noorden. Het land is dan heel goed te bereizen. In het zuiden kan het in de winter wel iets koeler zijn maar, laat u zich er dan niet van weerhouden om dit prachtige land te bezoeken!

Kan ik een verzekering afsluiten bij Best Of Travel?

Ja, dat is mogelijk. Wij werken samen met de Europeesche Verzekeringen. U kunt contact opnemen met één van onze medewerkers voor meer informatie.

Hoe kan ik een reis boeken via deze site?

Voordat u een reis boekt, kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Wij zullen dan snel contact met u opnemen om uw wensen met u door te spreken. Nadat wij uw wensen met u hebben doorgesproken, sturen wij u een passende vrijblijvende offerte toe. Indien u akkoord gaat met de offerte, stuurt u ons een e-mail met daarin de bevestiging dat u de reis wilt reserveren. Wij zullen u daarna een bevestiging sturen van de boeking.

De reis die ik wil maken staat niet tussen de aangeboden reizen op de site, kan ik een offerte op-maat ontvangen?
Naast de exclusieve rondreizen bieden wij ook “op maat” gemaakte reizen. Of u nu Zuid-Afrika wilt ontdekken op een avontuurlijke manier, het land wilt ervaren of juist exclusief wilt genieten, alles is mogelijk! Kies zelf hoe u Zuid-Afrika wilt beleven en maak een onvergetelijke reis naar dit prachtige land. Voor een op maat gemaakte reis, kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers. We zullen u dan zo spoedig mogelijk een passende offerte toe sturen.

Wie begeleidt mij op mijn reis?

Wanneer u een groepsreis gaat maken, is er een enthousiaste Engelssprekende of Nederlandssprekende reisleiding aanwezig. Dit hangt er vanaf met welke reisorganisatie u de reis gaat maken. Wanneer u graag alleen wilt reizen met een Nederlandssprekende reisleiding, kunt u dat aangegeven en kijken wij voor u welke reisorganisatie dit aanbiedt. Kiest u voor een rondreis per huurauto dan kunt u vooraf een Meet & Greet bij boeken. Hierbij wordt u op de luchthaven bij aankomst opgewacht en krijgt u al uw reisbescheiden overhandigt. Een medewerker van de reisorganisatie waar wij mee samen werken overhandigt u ook een visitekaartje waar zijn/haar noodnummer op vermeld staat. Mocht iets niet helemaal aan je verwachtingen voldoen, of heb je hulp nodig, dan zal de lokale organisatie en wij ons inzetten om samen een oplossing te zoeken.

Is het wel veilig om te reizen in Zuid-Afrika?

Dit is een veel gestelde vraag. Maar “Ja, Zuid-Afrika is veilig om in rond te reizen, vermits u zich houdt aan de basisregels voor veilig reizen.”
Draag geen waardevolle zaken als dure sieraden en/of camera’s in het zicht. Ga niet alleen op pad s’avonds en s’nachts, neem bijvoorbeeld een taxi van uw verblijf naar een restaurant toe. Kampeer uitsluitend op campings en ga niet overnachten in uw auto langs de kant van de weg. Ga niet alleen op pad in een township. Let op voor zakkenrollers. Maak gebruik van de safe in uw B & B of guesthouse.
Indien u per auto, motor of camper reist, maak dan een route plan en boek uw accommodaties van te voren, zodat u niet hoeft te zoeken en wellicht in verkeerde gebieden terecht zou kunnen komen. Rijdt met name in de grotere steden met uw autodeuren ter preventie gesloten. Laat geen waardevolle spullen op de achterbank in het zicht liggen. Neem geen lifters mee. Kortom: gebruik uw gezonde verstand!

Is Zuid Afrika wel geschikt voor het reizen met kinderen?

Zuid Afrika is bij uitstek geschikt om met de hele familie te bereizen. Het fantastische klimaat, de goede infrastructuur en de door het Best of Zuid Afrika team geselecteerde accommodaties zijn volledig ingesteld op kinderen. Indien u wenst kunnen wij er altijd rekening mee houden dat u alleen malaria vrije gebieden bezoekt, zodat uw kinderen ook niet genoodzaakt zijn om malaria tabletten in te nemen. Ondanks dat u een lange reis aflegt naar Zuid Afrika toe zullen wij al Best of Travel team onze uiterste best doen om de best mogelijke vluchten voor u samenstellen. Zo kunt u denken aan bijvoorbeeld een laat vertrek vanuit Nederland, waardoor u de nacht doorvliegt. Door het tijdsverschil van slechts 1 uur zullen uw kinderen geen last hebben van een jetlag.
Het wordt een reis vol avontuur; zwaaien naar de dolfijnen, een boottocht naar de pinquins, maak een olifantenkraal of misschien wilt u cheeta’s aaien? Er is te veel om op te noemen! Het is voor u en uw kinderen een overweldigende ervaring om deze dieren van heel dichtbij te zien. Verder beschikt vrijwel elke accommodatie over een zwembad waardoor de kinderen en u zelf heerlijk kan ontspannen naar een drukke dag vol avontuur.

Hoe zit het met de gezondheidsvoorzieningen?

Zuid-Afrika is op medisch gebied een modern land met uitstekende voorzieningen. M.n. in de grote steden en in de omgeving van de parken en het strand. De hotels hebben vaak snel een dokter geregeld of hebben zelf een dokterspreekuur. Bij de “gewone” ziekenhuizen moet u vaak wel even wachten, maar de privé klinieken hebben een goede reputatie en hier wordt u meestal direct geholpen.

Of en welke inentingen u nodig heeft, is geheel afhankelijk van welk gebied en in welke periode u gaat reizen. Informeer altijd bij u huisarts of de plaatselijke GGD, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Wij raden u aan om een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, middelen tegen darmstoornissen, Deet tegen de muggen en een eigen muskietennet. Tevens kunt u ORS meenemen, dit is een middel dat zouten, suikers en water weer aanvult in het lichaam.

Voor u op reis gaat adviseren wij u om altijd een goede reisverzekering incl. ziektekosten af te sluiten.

Hoe zit het met Malaria?

Malaria is een gevaarlijke ziekte. Indien u echter anti-malaria tabletten gebruikt vermindert de kans dat u deze ziekte oploopt tot bijna nihil. Malaria wordt overgedragen door de malaria mug. Muggen zijn in de vroege avond en s’ nachts vaak actiever, het is dus raadzaam u vooral dan goed te beschermen met anti-muggencreme, lange mouwen en lange broeken. Het is verstandig onder een klamboe te slapen in de gebieden waar malaria heerst. Dit geldt vooral voor het noorden van Zuid-Afrika. In het zuiden heerst geen malaria.

Hoe zit het met het geld en de bankzaken?

In Zuid Afrika wordt betaald met de Zuid Afrikaanse Rand (ZAR). U kunt uw geld bij de meeste banken inwisselen. De gebruikelijke creditcards zoals de Visa en Mastercard worden in de grotere steden geaccepteerd. Pinnen kan bij een ATM automaat met uw Nederlandse bank of giropas. Let op: bij een benzine tankstation dient u contant te betalen!

Is het water uit de kraan drinkbaar?

Het drinkwater is in principe overal in Zuid-Afrika drinkbaar. Mocht u de smaak niet lekker vinden of toch twijfelen, dan kunt u bijna overal flessen mineraalwater kopen.

Hoe zit het met het eten?

In Zuid-Afrika kunt u allerlei soorten eten kopen. Van Europees tot Aziatisch, van simpel tot heel luxe. Over het algemeen kunt u goed eten in Zuid-Afrika. Vooral de Westkaap staat bekend om zijn uitstekende keuken.

De wijncultuur is uiteraard ook een belangrijk aspect in het leven van een Zuid-Afrikaan. De Zuid-Afrikaanse wijnen bieden een voortreffelijke kwaliteit voor een zeer betaalbare prijs

Contact

Bestoftravel.nl
Meijerijstraat 1
5461 HK Veghel
tel: 085-2018466

Blijf op de hoogte

Meld je aan op onze gratis nieuwsbrief

Aanmelden voor nieuwsbrief
laddy.png

Copyright © 2005-2010 Best of Travel - Powered by System4