14 dagen “Noord Namibië”

http://www.bestoftravel.nl/namibie/wp-content/uploads/2011/10/14-noord-namibie.jpg Highlights: Kalahari woestijn * Sossusvlei * Swakopmund * Damaraland * Etosha * Waterberg Plateau Park

Tijdens deze rondreis maakt u kennis met het noorden van het fantastische Namibië. Tijdens deze reis heeft u keuze om te overnachtingen in goede middenklasse hotels, luxe hotels of u overnacht in kleinschalige guestfarms.
U brengt een bezoek aan het gezellige kustplaatsje Swakopmund en geniet van een zonsopkomst in de Sossusvlei. Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan Damaraland met Twyfelfontein niet aan deze reis! De safari in Etosha National park maakt deze reis helemaal compleet.

U kunt deze reis uitbreiden met een bezoek aan Grootfontein en het Nyae Nyae conservation. Hier brengt u een bezoek brengen aan de Bosjesmannen! Een waanzinnige ervaring!
Tip: combineer uw reis met een reis met buurland Botswana. Hier kunt u een bezoek brengen aan de schitterende Okavango Delta, het safarigebied Chobe National Park, de Makgadidai zuidpannend en u kunt de Victoria watervallen bezoeken!

 • Reisduur:

  14

 • Vervoer:

  Per vliegtuig

 • Overnachten:

  Basis accommodaties, Comfort accommodaties, Luxe accommodaties

 • Inclusief:

  * Retourvlucht * autohuur * overnachtingen in basis, guestfarms of luxe accommodaties (maaltijden variëren per accommodatie) * uitgebreide reisinformatie bij aankomst * meet and Greet

 • Exclusief:

  * Reis-en annuleringsverzekering * optionele excursies * entreegelden nationale parken * maaltijden * parkeerkosten en overige persoonlijke uitgacen * bemiddelingskosten €27,50 per boeking * calimiteitenfonds €2,50 per boeking *

v.a. € 1.696,- p.p. (bij 2 pers.)

Dag 1

Vertrek van uw reis vanuit Frankfurt. U vliegt non-stop met Air Namibia naar Windhoek.

Dag 2

Aankomst in Windhoek. Nadat u de douane bent gepasseerd en uw toeristenvisum in ontvangst heeft genomen, wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger. Deze zal met u de verkeersregels en verdere belangrijke zaken met u bespreken. Ook ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving van uw reis. Het is dan nog maar een korte rit naar Windhoek. U heeft hier de rest van de dag bij om een beetje te acclimatiseren of vast op zoek te gaan naar souvenirs op de lokale markt. Misschien wilt u wat winkelen of met een gids een bezoek brengen (dit kunt u niet zelfstandig doen) aan Kututura, de sloppenwijk van Windhoek. U ziet hier hoe de mensen hier zelfstandig iets proberen te maken van hun armoedige leven. Zij voelen zich vereerd dat u hen een bezoekje brengt!

Dag 3 Windhoek-Kalahari 260 km

U heeft vandaag een rit van ongeveer 4 uur voor de boeg. Het afwisselende landschap en de vergezichten geven al snel het gevoel dat u een bijzondere reis aan het maken bent! De wegen zijn hier heel goed en u kunt hier veilig rijden! U komt aan op uw eerste overnachtingadres. Hier kunt u 2 nachten genieten van dit prachtige gebied van de Kalahari. De aarde kleurt hier prachtig rood, u vind hier onder andere de giraffe, Orix, Hartebeast, wrattenzwijntjes en prachtige vogels. U geniet van deze bijzondere natuur door mooie safari’s te boeken bij uw lodge. Samen met een gids (ranger) rijdt u in een open jeep door de natuur op zoek naar dieren! Geniet van een zogenaamde sundowner, genietend van de zonsondergang met een drankje en een snack van deze mooie natuur. Ook kunt hier al wandelend de mooie flora en fauna bekijken.

Dag 4-5 Kalahari-Sossusvlei 300 km

Heeft u het ritme van Namibië al te pakken? Vroeg slapen en vroeg weer op. Dan geniet u het meeste van de dagen! Na het ontbijt gaat u op pad naar de volgende bestemming: Sossusvlei in het Namib Naukluft Park. Het is een mooie route door het ruige berggebied, de Tsarisbergen. Bij het passeren van de Tsarispas heeft u een prachtig uitzicht over de bergen. Langzaam verandert het landschap weer in uitgestrekte vlaktes met hier en daar nog een berg. En ergens midden in de open vlakte ligt uw onderkomen voor de komende twee nachten. Van hieruit bezoekt u de Sossusvlei.

Dag 6-7 Sossusvlei-Swakopmund 350 km

De route van vandaag is een van de meest schilderachtige routes van Namibië. U gaat door twee ruige canyons, de Welwitschia plains en een prachtig maanachtig landschap. Swakopmund is een populaire strandbestemming in Namibië, een bijzondere plaats omdat de woestijn hier zo de zee in lijkt te kruipen. Dit sfeervolle stadje werd gesticht toen Namibië nog een Duitse kolonie was, dit is vooral terug te zien in de architectuur. Er zijn tal van leuke activiteiten zoals een bootcruise, een rondvaartvlucht over dit prachtige gebied en quad rijden door de woestijn. Ook in Walvis Baai is veel te doen. Hier kunt u bijvoorbeeld een zeesafari maken op zoek naar dolfijnen en zeehonden. Voor velen een hoogtepunt van hun reis door Namibië. U kunt natuurlijk ook lekker de tijd nemen om te luieren.

Dag 8-9 Swakopmund-Damaraland 340 km

Onderweg van Swakopmund naar het Damaraland kunt u een stop maken bij Cape Cross, waar u 80.000 zeehonden aantreft op de rotsachtige kust of in zee. Het lawaai, de aanblik, maar zeker de geur blijft u bij. Een bijzondere ervaring om deze dieren van dichtbij in hun eigen omgeving te zien. Verder op de route komt u deels langs de Skeleton coast. Dit is zijn uitlopers van de Namib Woestijn. De skelettenkust verwijst naar het feit dat er veel skeletten van schepen die vergaan zijn liggen. In het Damaraland kunt u een bezoek brengen aan Twijfelfontein, een plaats op de Werelderfgoed lijst UNESCO. Hier treft u meer dan 2500 rotsschilderingen aan, de grootste concentratie rotsschilderingen van Afrika. Vlakbij Twijfelfontein vind u de Organ Pipes, metershoge basalten zuilen die op een bizarre manier gespleten en gevormd. Ze zijn via een gemakkelijke afdaling te bereiken en u heeft hier rustig de tijd om foto’s te maken van dit onverklaarbare stukje natuur. Hier vind u ook de Verbrande Berg. Als u in de vroege ochtend of late namiddag komt, kunt u zien hoe de berg in brand staat.
In Damaraland kunt u ook op bezoek bij een traditioneel Damara dorp. De inheemse bevolking was, samen met de Bosjesmannen, de eerste bevolking van Namibië en leven al duizenden jaren in deze regio.
U kunt ook een wandeling maken in het Versteende Woud onder begeleiding van een gids. Hier vind u reuze bomen van 280 miljoen jaar oud, letterlijk versteeds als fossielen verspreid.

Dag 10-11 Damaraland-Etosha 310 km

Vandaag rijd u naar een van de meest populaire bezienswaardigheden van Namibië, het Etosha National Park. Een van de grootste wildparken van Namibië. Zonder een safari in dit park is uw reis door Namibië niet compleet. U verblijft 3 nachten in dit Nationale park. Een geweldige plek om een aantal mooie safari’s en gamedrives te maken. Geen enkele gamedrive is hetzelfde, bij elke drinkplaats treft u andere dieren aan die u misschien nog niet gezien heeft. Met een beetje geluk ontmoet u de leeuw, neushoorn, olifant, luipaard en diversen impala achtigen in hun eigen natuurlijke omgeving. U heeft de tijd om dit park uitvoerig te verkennen en te genieten van de mooie omgeving.

Dag 12 Etosha-Waterberg Plateau Park 277 km

.
U rijdt naar een van de meest schilderachtige plekken in Namibië, het Waterberg Plateau. Dit is een van de mooiste plekken van Namibië en zeer geschikt voor wandelingen met een ranger! Door de ligging, de regenval en de subtropische vegetatie vormt dit gebied een groot contrast met de andere parken in Namibië.
In het Waterberg Plateau Park leven o.a. verschillende antilope-achtigen, neushoorns, buffels en luipaarden. Onderweg kunt u een stop maken bij het meer van Otjikoto, een overblijfsel van een 55 meter diep, ondergronds meer of bezoek de lokale ambachtenmarkt van Okahandja.

Dag 13 Waterberg Plateau Park-Windhoek c.a. 280 km

Voor het ontbijt kunt u nog een laatste wandeling maken voordat u op uw gemak naar Windhoek afreist. Hier kunt u nog de laatste souvenirs inslaan. U rijdt door naar het vliegveld waar u uw droomreis door Namibië afsluit! Onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan de lokale markt voor de laatste souvenirs! Na het inleveren van uw huurauto vliegt u terug!

Dag 14

Vandaag komt u weer aan in Nederland. Gegarandeerd kijkt u terug op een zeer bijzonder reiservaring!

Vrijblijvend reisvoorstel aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag geheel vrijblijvend uw eigen reisvoorstel/offerte aan bij bestoftravel.nl
 • Uw wensen zijn het uitgangspunt bij het samenstellen van het reisvoorstel. Beschrijft u daarom uw reiswensen zo volledig mogelijk.

Live helpMessenger

Vragen? of hulp nodig?
onze travel specialisten
helpen u graag!

Wij zijn: Live Help

Contact

Bestoftravel.nl
Meijerijstraat 1
5461 HK Veghel
tel: 085-2018466

Blijf op de hoogte

Meld je aan op onze gratis nieuwsbrief

Aanmelden voor nieuwsbrief

Copyright © 2005-2015 Best of Travel - Powered by System4