13 dagen “Zuid Namibië”

http://www.bestoftravel.nl/namibie/wp-content/uploads/2011/08/13-zuid-namibie.jpg Highlights: * Kalahari woestijn * Fish River Canyon * Orange River * Lüderitz * Sossusvlei

Tijdens deze rondreis maakt u kennis met het magische zuiden van het fantastische Namibië. U ervaart de leegte en de bijzondere landschappen van het zuiden van Namibië. Tijdens deze reis heeft u keuze om te overnachtingen in goede middenklasse hotels, deluxe hotels of u overnacht in kleinschalige guestfarms.
U brengt een bezoek aan de Kalahari woestijn en u waant zich alleen op de wereld in de fantastische Fish River Canyon. Het bezoek aan de beroemde Sossusvlei zal een hoogtepunt in deze reis zijn!

 • Reisduur:

  13

 • Vervoer:

  Per vliegtuig

 • Overnachten:

  Basis accommodaties, Comfort accommodaties, Luxe accommodaties

 • Inclusief:

  * Retourvlucht * autohuur * overnachtingen in basis, comfort of luxe accommodaties (maaltijden variëren per accommodatie) * uitgebreide reisinformatie bij aankomst * meet and Greet

 • Exclusief:

  * Reis- en annuleringsverzekering * optionele excursies * entreegelden nationale parken * maaltijden * parkeerkosten en overige persoonlijke uitgaven * bemiddelingskosten €27,50 per boeking * calamiteitenfonds €2,50 per boeking *

v.a. € 1.619,- p.p. (bij 2 pers.)

Dag 1

Vertrek van uw reis vanuit Frankfurt. U vliegt non-stop met Air Namibia naar Windhoek.

Dag 2 Aankomst in Windhoek

Nadat u de douane bent gepasseerd en uw toeristenvisum in ontvangst heeft genomen, wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger. Deze zal met u de verkeersregels en verdere belangrijke zaken met u bespreken. Ook ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving van uw reis. Het is dan nog maar een korte rit naar Windhoek. U heeft hier de rest van de dag ter vrije besteding. Misschien wilt u wat winkelen of met een gids een bezoek brengen (dit kunt u niet zelfstandig doen) aan Kututura, de sloppenwijk van Windhoek. U ziet hier hoe de mensen hier zelfstandig iets proberen te maken van hun armoedige leven. Zij voelen zich vereerd dat u hen een bezoekje brengt!

Dag 3 Kalahari woestijn Windhoek-Kalahari 260 km

Vanuit de hoofdstad Windhoek begint uw magische reis naar het mysterieuze zuiden van Namibië. De enorme zandmassa’s van de Kalahari woestijn zullen vandaag een diepe indruk op u maken. De San, oftewel Bosjesmannen hebben de woestijn de prachtige bijnaam ‘de ziel van de wereld’ gegeven. Hoewel u het misschien niet zou verwachten is dit het leefgebied van veel wilde dieren zoals Springbokken, struisvogels en zebra’s. Ga mee op ontdekkingstocht en zie met uw eigen ogen hoe bijzonder de flora en fauna in dit gebied is en hoe kokerbomen en dieprode zandduinen al duizenden jaren het landschap bepalen. Vanuit uw lodge wordt er een optionele natuurrit georganiseerd in de late middag.

Dag 4-5 Kalahari woestijn-Fish River Canyon 430 km

U laat de Kalahari woestijn weer achter u en rijd in de richting van de overweldigende Fish River Canyon. Eindeloze rotsformaties en heuvels zullen u leiden naar het prachtige Quiver tree forest, oftewel het Kokerbomen woud dat op de route naar de Canyon ligt. Ongeveer 250 eeuwenoude kokerbomen staan hier bij elkaar wat het tot een uniek landschap maakt. Op enkele kilometers van het Quiver tree forest bevind zich Giant’s playground. De naam zelf zegt het al: deze enorme rotsen staan zo op elkaar gestapeld alsof reuzen er mee gespeeld hebben. Na deze interessante stop rijd u verder naar de Fish River Canyon en overnacht u in de buurt van dit imposante natuurwonder.

Dag 6-7 Fish River Canyon-Aus 258 km

U rijd in een redelijk korte tijd vandaag naar het Westen van Namibië.
U overnacht 2 nachten in Aus, het gebied waar u kunt proberen een aantal van de unieke Namib woestijnpaarden te vinden. Een fantastische ligging in een uniek gebied. Deze paarden kunnen in de woestijn overleven doordat zij zich hebben aangepast aan de harde omstandigheden. Ook kunt u hier prachtige wandelingen maken! Ook kunt u vanuit Aus een bezoek brengen aan Kolmanskop, een heuse spookstad, midden in de woestijn van Namibië. Ooit werden hier diamanten gevonden, maar die tijd is voorbij. Wie hier naar toe reist ziet hoe de woestijn het land weer op eist. Ook Lüderitz, een Duits koloniaal stadje aan de kust op 1,5 uur rijden kunt u een bezoek brengen.

Dag 8-9 Aus-Sossusvlei 340 km

Vandaag reist u via eindeloze vlaktes en bijzondere bergketens naar het hart van de Namib woestijn. Dit is de oudste woestijn op aarde. Dit gebied bied twee van de meest bezochte attracties van Namibië: Sossusvlei, waar de hoogste zandduinen ter wereld staan, en de Sesriem Canyon, een 18 miljoen jaar oude kloof waar u de meest spectaculaire uitzichten vind. Beide gebieden zijn gevormd door de brute kracht van de Tsauchab, een niet-blijvende rivier die kronkelt door de majestueuze oceaan van zand met steeds veranderende kleuren. Ook hier vind u een breed scala aan activiteiten. U kunt bijvoorbeeld een mooie natuurdrive maken of quad rijden in dit natuurreservaat.

Dag 9 Sossusvlei

De beste tijd om de Sossusvlei te zien, is bij zonsopgang. De zon zorgt voor geweldige kleurschakeringen in diep rood, abrikoos en paars. Zonder twijfel een adembenemende aanblik. Niet voor niets komen de meest beroemde foto’s van Namibië uit dit gebied.
Vanuit de Sossusvlei kunt u een wandeling maken naar de Dooie Vlei, een schitterend open gebied van uitgedroogde witte klei omringd door imposante duinen en resten van eeuwenoude camelthorn bomen. Voor velen een belangrijke reden om Namibië te bezoeken.

Dag 10-11 Sossusvlei-Swakopmund 340 km

De rit vandaag gaat via een ruige bergpas door een prachtig maanachtig landschap naar Swakopmund. Ga ook langs de Welwitschia Plains. Voor natuurliefhebbers zeker de moeite waard, want hier vind u de Welwitschia Mirabilis, een plant die 2000 jaar oud kan worden. Swakopmund is een populaire strandbestemming in Namibië, een bijzondere plaats omdat de woestijn hier zo de zee in lijkt te kruipen. Er zijn tal van leuke activiteiten! U kunt hier bijvoorbeeld quad rijden in de duinen, paardrijden, dolfijnen excursies doen, noem maar op. Of u neemt lekker de tijd om te luieren. Na een ontspannen ontbijt en een laatste wandeling, rijdt u vandaag terug naar waar u uw huurauto weer inlevert en de reis aan zijn einde komt. U kunt uw reis natuurlijk ook nog uitbreiden met een bezoek aan Swakopmund of met een van de andere excursies.

Dag 12 Swakopmund-Windhoek 360 km

U verlaat vandaag de kust over een geasfalteerde weg van Swakopmund naar Windhoek. Onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan de lokale markt voor de laatste souvenirs! Na het inleveren van uw huurauto vliegt u terug!

Dag 13

Vandaag komt u weer aan in Nederland. Gegarandeerd kijkt u terug op een zeer bijzondere reiservaring!

Vrijblijvend reisvoorstel aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag geheel vrijblijvend uw eigen reisvoorstel/offerte aan bij bestoftravel.nl
 • Uw wensen zijn het uitgangspunt bij het samenstellen van het reisvoorstel. Beschrijft u daarom uw reiswensen zo volledig mogelijk.

Live helpMessenger

Vragen? of hulp nodig?
onze travel specialisten
helpen u graag!

Wij zijn: Live Help

Contact

Bestoftravel.nl
Meijerijstraat 1
5461 HK Veghel
tel: 085-2018466

Blijf op de hoogte

Meld je aan op onze gratis nieuwsbrief

Aanmelden voor nieuwsbrief

Copyright © 2005-2015 Best of Travel - Powered by System4