Australië is een groot land en iedere staat heeft iets bijzonders en unieks te bieden. Klik op de buttons links voor een kort overzicht van de hoogtepunten van iedere staat.

Australia capital territory (ACT) , New South Wales , Northern Territory , Queensland , South Australia , Victoria , Western Australia , Tasmanië

Ligging en landschap

Het continent Australië ligt ten zuidoosten van Azië is geheel omgeven door water. Het Australische landschap is zeer uniek te noemen. Kenmerkend is de diversiteit, u vindt er onder meer woestijnen, witte stranden en prachtige groene wouden. De outback met eindeloze vlakten en strakblauwe luchten is één van de meest bekende iconen van Australie. De Australische outback is een van de oudste landschappen ter wereld en beslaat een groot gedeelte van het land. In het oosten woont het merendeel van de Australische bevolking en hier liggen dan ook de meeste grote steden van Australië. Met name de kust van Queensland staat bekend om de prachtige witte stranden en ook vindt u hier het Great Barrier Reef. Door de enorme verscheidenheid is het een absolute must verschillende delen van het land te bezoeken.

Flora en fauna

Door heel Australië zult u versteld staan van de prachtige en unieke flora en fauna. Typisch voor Australië zijn natuurlijk de vele kangoeroes en andere buideldieren, koala´s, vogelbekdieren en kaketoes. Daarnaast biedt het land uw een enorme diversiteit aan bloemen en planten.

Klimaat en reistijd

Australië heeft omgekeerde seizoenen in vergelijking met Nederland. In de zomer is het dus winter in Australië. Omdat Australië een enorm groot land is heeft het verschillende klimaatzones. Het noorden is tropisch en heeft hete droge zomers en natte winters, het droge binnenland heeft een echt woestijnklimaat en het zuiden kent seizoenen vergelijkbaar met Europa. In principe is er in elke tijd van het jaar wel een geschikte bestemming te vinden in Australië. Zo kunt u in de zomermaanden bijvoorbeeld heerlijk skiën in het zuiden of duiken bij het Great Barrier Reef. De winter is perfect voor een bezoek aan Sydney waar het op dat moment zomer is of een rondreis door het Northern Territory met de prachtige nationale parken.

Bevolking, cultuur en religie

In Australië wonen ruim 20 miljoen mensen. Door het soepele immigratiebeleid dat Australië hanteert is de bevolking zeer divers. Naast de oorspronkelijke bewoners zult u in Australië ook veel Aziaten en Europeanen tegen komen. Met name de grote steden in het zuidoosten van het land, zoals Sydney en Melbourne, zijn dichtbevolkt. Ongeveer 40% van de bevolking woont hier.

Australiërs zijn over het algemeen erg vriendelijk en gastvrij. Ze vinden het leuk een praatje met u te maken en helpen u graag als u ergens niet uit komt. De oudste bevolkingsgroep van Australië zijn de aboriginals. Men heeft bijvoorbeeld rotstekeningen gevonden van zo’n 60.000 jaar geleden. Aboriginalkunst verbeeldt vaak mythische verhalen uit de zogenaamde “droomtijd”. De bevolking beschilderde niet alleen grotten en voorwerpen maar ook lichamen. De beschilderde personen zouden hierdoor in het huis van een voorouder kruipen.

In Australië geldt volledige vrijheid van godsdienst. Het merendeel van de bevolking is christen, maar ook het boeddhisme, de islam en het jodendom komen in Australië voor. Een deel van de Australiërs heeft echter geen enkele godsdienst.

Taal

In Australië wordt Engels gesproken, daarnaast spreekt de aboriginalbevolking meer dan 700 dialecten en zult u door de multiculturele samenleving met veel verschillende talen en culturen te maken krijgen.

Contact

Bestoftravel.nl
Meijerijstraat 1
5461 HK Veghel
tel: 085-2018466

Blijf op de hoogte

Meld je aan op onze gratis nieuwsbrief

Aanmelden voor nieuwsbrief

Copyright © 2005-2015 Best of Travel - Powered by System4