• You are here: Home » Reistips

Reistips

Alarmnummer en gezondheidszorg

Heeft u dringend hulp nodig van de politie, brandweer of ambulance? Bel dan het gratis alarmnummer ‘911’.

Lees meer »

Eten & drinken

Amerika staat natuurlijk bekend om haar fastfood en ketens als McDonald’s, Burger King en KFC. Maar wist ud dat Amerika uiters divers omgaat met eten en drinken?

Lees meer »

Grensdocumenten

Zowel volwassenen als kinderen dienen in het bezit te zijn van een paspoort. Deze dient geldig te zijn tot en met de dag van thuiskomst.

Lees meer »

Internet

Amerika is voorloper wat betreft technologie. Het is dan ook niet raar dat u op talrijke plekken gebruik kunt maken van internet.

Lees meer »

Invoerregelement

Voordat u de Verenigde Staten betreedt dient u een Customs Declaration (douaneverklaring) in te vullen. Op dit formulier geeft u aan of u goederen heeft aan te geven.

Lees meer »

Kledingadvies

In Amerika is ‘casual’ de maatstaaf v oor de kleding. Neem vooral comfortabele kleding mee. Ook al is het zonnig of warm, vergeet niet om warme kleding mee te nemen.

Lees meer »

Nationale Feestdagen

Amerika is een land wat barst van de tradities, bijzondere evenementen en uitbundige feesten. Van sportevenementen tot muziekfestivals en van religieuze feesten tot landelijke- en regionale feestdagen.

Lees meer »

Nationale Parken

De Verenigde Staten van Amerika zijn rijk van de meest bijzondere Nationale Parken met ieder een uniek landschap, 58 om precies te zijn.

Lees meer »

Nederlandse Ambassade

De Nederlandse Ambassade is te vinden in Washington D.C, waar u terecht kunt voor ondersteuning. (+18773882443, nid@thenetherlands.org).

Lees meer »

Netspanning

In Amerika is de netspanning 110 volt, waardoor een transformator nodig is. Neem altijd een wereldstekker mee omdat de stopcontacten anders zijn dan hier in Nederland.

Lees meer »

Openingstijden

De openingstijden van winkels en bezienswaardigheden zijn zeer ruim. In de grote steden zijn er zelfs winkels die 24 uur per dag en 7 dagen in de week geopend zijn.

Lees meer »

Reistijd en klimaat

De beste reistijd hangt af van uw reisplannen. Veel reizigers bezoeken Amerika in de zomer, maar ook het voor- en najaar zijn een goed alternatief.

Lees meer »

Vervoer

Geen land is zo goed te bereizen als Amerika. In Amerika is uw huurauto uw huis en door een uitstekend wegennetwerk en prachtige routes is reizen met de auto dan ook de ideale manier om het land te ontdekken.

Lees meer »

Telefoneren

Internationale gesprekken met een Nederlandse telefoon vanuit Amerika zijn vrij prijzig. Een goedkope oplossing hiervoor is het aanschaffen van een telefoonkaart om te bellen vanuit een telefooncel.

Lees meer »

Tijdverschil

De Verenigde Staten van Amerika zijn opgedeeld in 6 verschillende tijdzones. De staten zijn verdeeld in Eastern, Central, Mountain en Pacific Time. Alaska en Hawai liggen elk in een afzonderlijke tijdzone.

Lees meer »

Valuta en andere geldzaken

De valuta is de Amerikaanse Dollar. Op dit moment (april 2012) is een Euro ongeveer 1,33 Dollar waard. Er zijn munten van 2 en 1 Dollar en van 50, 25, 10, 5 en 1 Dollarcent.

Lees meer »

Veiligheid

Amerika is een zeer veilig land om te bereizen, maar gebruik altijd uw gezond verstand! Rij niet in wijken en plaatsen waar weinig toeristen komen. Ga ook niet in het donker pinnen.

Lees meer »

Gewichten en maten

In de Verenigde Staten worden andere maten en gewichten gehanteerd dan in Europa

Lees meer »

Contact

Bestoftravel.nl
Meijerijstraat 1
5461 HK Veghel
tel: 085-2018466

Blijf op de hoogte

Meld je aan op onze gratis nieuwsbrief

Aanmelden voor nieuwsbrief

Copyright © 2005-2015 Best of Travel - Powered by System4