• You are here: Home » Regio Info

Verenigde Staten van Amerika; land van onbegrensde mogelijkheden

4800 km breed, gelegen tussen de Atlantische Oceaan in het oosten en de Grote Oceaan in het Westen, 285 miljoen mensen, een oppervlakte van ruim 9 miljoen vierkante meter, 50 staten, bijnamen als ‘The Melting Pot’, ‘Home of the brave’, ’Land of the free’ en ‘Land of opportunity’…….geen land is zo geliefd en tegelijkertijd zo gehaat als de Verenigde Staten van Amerika! Dit bizarre en bijzondere land biedt een overvloed aan kunst en cultuur, veelzijdige landschappen en natuur, tradities, muziek en entertainment, wereldsteden, culinaire hoogstandjes, wereldberoemde attracties en bezienswaardigheden, festivals en evenementen en een rijke geschiedenis. Deze fantastische combinatie maakt reizen in de Verenigde Staten tot een onvergetelijke ervaring! Ontdek de prachtige Nationale Parken, de bruisende steden en maak kennis met de gastvrije inwoners. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden om op geheel eigen wijze kennis te maken met de geuren, kleuren, mensen, gewoontes en tradities van dit bijzondere land!

Ligging en landschap

De Verenigde Staten van Amerika, met als hoofdstad Washington D.C., liggen op het noordelijk halfrond, om precies te zijn het Noord-Amerikaanse continent. 48 van de 50 staten liggen in het centrale deel van Noord-Amerika. De overige twee staten zijn Alaska in de noordwestelijke hoek van Noord-Amerika en Hawaii, een reeks eiland in de Stille Oceaan. De Verenigde Staten grenzen in het oosten aan de Atlantische Oceaan en in het westen aan de Grote Oceaan. Het zuidelijke deel wordt begrensd door Mexico en de Golf van Mexico, terwijl u aan de noordgrens het enorme Canada aantreft. Vanwege de enorme grootte van het (een oppervlakte van 9 miljoen vierkante meter, 4800 kilometer breed en 2414 kilometer lang) is het landschap ook zeer gevarieerd. Van bergketens tot woestijnen, van meren tot rivieren, van bossen tot kustlijnen…..er is voor ieder wat wils.

Flora en Fauna

Amerika staat natuurlijk bekend om het groot aantal National Parken waarin u een overvloed vindt aan prachtige planten, kleurrijke bloemen, torenhoge bergen, adembenemende watervallen, ruige rivieren, uitgestrekte grotten, ’s wereld grootste bomen, diepe canyons, kleurrijke rotsformaties, natuurlijke monumenten, grenzeloze woestijnen, adembenemende kustlijnen, spectaculaire kloven
Geisers, warmwaterbronnen, weiden, bossen, uitgestrekte grasvlaktes en nog veel meer. Amerika barst van de bijzondere natuurwonderen en creaties van Moeder Natuur. Ook zoogdieren zijn er in overvloed. Denk aan herten, elanden, bighorn schapen, berggeiten, zwarte beren, grizzly beren, vossen, wasberen, bevers, eekhoorns, bizons, elanden, wolven, verschillende vogels en tal van dieren in de onderwaterwereld. Aan natuur dus geen gebrek!

Klimaat, reistijd en tijdzones

De beste reistijd hangt af van uw reisplannen. Veel reizigers bezoeken Amerika in de zomer, maar ook het voor- en najaar zijn een goed alternatief. Het voor- en najaar zijn zeer aangenaam, de maanden juli en augustus veelal erg warm. In deze maanden kan de temperatuur oplopen tot ruim 40 graden. Grotendeels is sprake van een gematigd klimaat, maar het land is zo groot dat in veel gebieden extremere weersomstandigheden heersen. Van zware sneeuwval in de Rocky Mountains tot aan de intense hitte van Death Valley. De Verenigde Staten van Amerika zijn opgedeeld in 6 verschillende tijdzones. De staten zijn verdeeld in Eastern, Central, Mountain en Pacific Time. Alaska en Hawaï liggen elk in een afzonderlijke tijdzone. Het verschil tussen de zones loopt steeds met een uur op. Zo is het in New York en omgeving 6 uur vroeger dan in Nederland en loopt de Pacific Time in het Westen van Amerika 9 uur achter op Nederland. Veelal wordt in de Verenigde Staten gebruik gemaakt van een zomer- en wintertijd.

Bevolking en religie

De Verenigde Staten van Amerika zijn het thuis van zo’n 311 miljoen mensen, zo’n 4,5% van de wereldbevolking. Religie speelt een belangrijke rol bij de bevolking en ook op politiek gebied. Zo legt de president van de Verenigde Staten de eed af met zijn hand op de bijbel en ook in de rechtbank en bij het Huis van Afgevaardigden wordt Gods hulp gevraagd. Bij zo’n groot land als de Verenigde Staten is het vanzelfsprekend dat er ook veel verschillende religies worden aangehangen. Een meerderheid van de Amerikanen is Christen, waarvan het merendeel Protestant. Daarnaast zijn er een verschillende grote en kleine kerkgenootschappen, zoals de Baptisten, Methodisten, Mormonen, Joden en Rooms-Katholieken en Indianen.

Taal

Het Amerikaans Engels is de meest gesproken taal in de Verenigde Staten van Amerika, zo’n 82% van de inwoners spreekt deze taal. Spaans is de tweede taal van het land, maar ook Italiaans, Duits, Frans, Chinees en Grieks zijn veel gesproken talen. De indianen hebben ieder een eigen taal die op veel kleinere schaal gesproken wordt, zoals bijvoorbeeld de Navajo taal. Een leuke wetenswaardigheid: Toen New York nog Nieuw Amsterdam heette, was onze Nederlandse taal voertaal nummer één. Niet voor niets hebben veel plaatsen en steden een Nederlandse naam.

Contact

Bestoftravel.nl
Meijerijstraat 1
5461 HK Veghel
tel: 085-2018466

Blijf op de hoogte

Meld je aan op onze gratis nieuwsbrief

Aanmelden voor nieuwsbrief

Copyright © 2005-2015 Best of Travel - Powered by System4